woensdag 4 augustus 2010

Rechts eten

Rutte en Verhagen hebben het voor elkaar. Samen lekker bezuinigen zonder irriterende rode pepers. Gezellig naar buiten kijken naar het plebs vanuit het machtstorentje. Helaas kunnen ze niet zonder die lastige vlieg van een Wilders, maar die is vakkundig buiten het ministerspluche gehouden. Alles was al lang in kannen en kruiken. Alleen het juiste moment moest zich nog aandienen. Oudgediende Lubbers is er nog een beetje confuus van. En de koningin bergt haar paarse zijden jurk op in de kast van de gemiste kansen.

Rechts zal Nederland regeren. Een frisse wind door het softe land. Weg met linkse hobby's, een streep door vreemde invloeden, veel mooie asfvaltwegen en geen mededogen met de watjes van deze samenleving. Pech gehad, jammer dan; had je maar beter moeten opletten. Terug naar het Nederland van de jaren vijftig toen alles nog zo overzichtelijk was (...en bekrompen). Terug naar de gestampte pot!

Zomerstampot andijvie
kilo kruimige aardappels
pond rauwe andijvie
spekjes
150 gram geraspte belegen kaas
melk
1 lepel meel
zout
boter

Schil de aardappels en kook ze goed gaar in water en wat zout. Bak in een aparte pan de spekjes krokant. Giet de aardappels af, meng de spekjes er doorheen samen met een scheutje melk Stamp de aardappels fijn met een stamper en stamp tegelkijk de rauwe andijvie er doorheen. Smelt boter in een pannetje met een dikke bodem. Als de boter is uitgebruist, gaat het meel erbij, roeren tot het een geheel is (even laten garen)  en dan giet je voorzichtig, al roerend de melk er bij zodat er een mooie roux ontstaat Smelt de kaas in de roux en verdun de saus eventueel met wat extra melk. Eventueel kun je wat zwart gemalen peper toevoegen. Serveer de kaassaus apart.

En denk er om geen rare fratsen uithalen zoals sambal aan deze Hollandse pot toevoegen .....

Geen opmerkingen: