woensdag 18 augustus 2010

Reuzen veroveren Antwerpen

De Schelde kronkelt langs de havenstad Antwerpen. Grote vrachtschepen losse hun lading terwijl het voetvolk wandelt naar de markt waar ze na een lange dag de dorst lest met een krachtige tripel. Een gewone dag, tot opeens uit het niets een grote reus verschijnt. Lopend uit het water, gehuld in een duikerspak omdat hij al jaren, eeuwen, onder water heeft moeten leven en met maar één hand. Zijn andere hand is een eigen leven gaan leiden en zou zomaar achter je op kunnen duiken. Zware stappen, voorzichtig maar zeker wandelt hij dwars door de menigte die niets anders kunnen doen dan hem volgen.

Er zijn niet zoveel theatergroepen waarvoor je speciaal gaat reizen om hun nieuwste creaties te zien, maar Royal de Luxe staat boven aan de lijst. En aanstaand weekend komen ze naar Antwerpen! Waar precies is nog onbekend, maar geloof me als je tijd hebt ga dan kijken! .
Kan je niet, dan zal je het van je eigen verbeelding moeten hebben. Wellicht dat een mosselmaatijd je een beetje in de stemming kan brengen en anders één van de filmpjes op Youtube over Royal de Luxe.

Mosselen
1 kilo mosselen pp als je er verder niets bij eet
ui
wortel
bleekselderij
knoflook
evt wat prei
bruin biertje
peper en zout

Was de mosselen in koud water. Alle kapotte mosselen gooi je weg net als de mosselen die open blijven staan ook als je op de schelp tikt (dan zijn ze al dood). Snij de groente Fruit de groente heel licht aan, een voeg er bier, mosselen zout en vers gemaken peper aan toe. Zet het vuur hoog en doe een deksel op de pan (wel af en toe even opschudden). De mosselen zijn gaar als ze open staan. En smullen maar. Je kan het kookvocht apart houden en even inkoken, beetje room erbij en voila. Of één of twee sausjes maken van bijv kerrie met gember of ketchup en whiskey gemengd met zure room en mayonaise.

Geen opmerkingen: