maandag 16 augustus 2010

Vitesse: Georgia on my mind

Je hebt geld teveel, je woont in een land waar van alles aan de hand is maar zonder veel glamour en je houdt van voetbal. Wat doe je dan? Je kijkt eens over de grens. En je oog valt op... Arnhem of nog preciezer de voetbalclub Vitesse. Kijk dat is  nog een leuk speelgoed voor de verveelde zakenman.

Je eigen mannetjes, met jouw shirtjes rennen achter een balletje aan terwijl jij je zwarte geld wit met een nieuw trainersgebouw oid. Geweldig. Het kost misschien wat, maar met een een beetje moeite wordt je zomaar landskampioen. Kijk maar naar AZ. Die Scheringa heeft het toch ook maar mooi geflikt. Beetje lullig afgelopen, maar ja dat krijg je als je je laten afleiden  door magisch realisme. Nu nog een leuk woninkje, want bij zo'n kostbaar speeltje wil je ook wonen. Of zou het toch vooral om de Arnhemse meisjes in de Skybox gaan?

Arnhemse meisjes op ouderwetse wijze (20-25stuks)
190 gram fijne patentbloem
zout
100 ml verse melk
5 gram verse gist
4 druppels citroensap
105 gram ongezouten boter
grove kristalsuiker

Zeef bloem en zout in een kom. Roer de gist los met de melk en meng dit met de bloem en de druppels citroensap. Mix met een elektrische mixer telkens een beetje boter door het deeg tot alle boter op is. Doe het deeg in een plastic zak en leg het een uurof vier rijzen.
Maak een rol van het deeg en snijd in plakjes. Maak soepballetjes van de schijfjes en laat deze weer opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 165°C. Rol de balletjes door de grove kristalsuiker. Bestrooi het werkblad met suiker. Rol de balletjes met een deegroller uit tot dunne ovale koekjes van ongeveer 15 centimeter. Leg deze op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Strooi er nog wat suiker over en laat ze in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin worden. Laat afkoelen op een rooster.

Het  recept komt van de website Trifles. In veel moderne recepten is het deeg vervangen door bladerdeeg, veel makkelijker, maar als je eerlijk bent krijg je dan eigenlijk een heel ander koekje. Roald Dahl wist het wel en noemde de Arnhemse meisje (op traditionele wijze) de lekkerste koekjes van de wereld en ontfutselde het recept van de Arnhemse bakker Hagdorn die de koekjes heeft uitgevonden in 1829.
Mocht je binnen kort willen trouwen en je zit om idee├źn verlegen schakel dan deze Arnhemse meisjes in.

Geen opmerkingen: