vrijdag 1 oktober 2010

Tafelromantiek Rutte-Verhagen...


Zullen we een hapje gaan eten? Wie vroeg wie, deze op het eerste gezicht zo onschuldige vraag? Ik weet een heel mooi tentje, dat zal je vast waarderen. Was het vervolg. De lucht was zwoel en vol belofte, het was eind juli.

En daar zaten ze dan. Allebei licht opgewonden nippend aan een goed glas wijn. Voorzichtig tasten ze elkaar af terwijl een coquille  met zwarte truffel naar binnen glijdt en wordt vergeleken met de dungesneden rauwe ossenhaas met gerookte ganzenlever. Wegdromend over het stel dat ze samen kunnen vormen. Hoe ze samen straks aan het roer staan. Liefde op het eerste gezicht. Of ze het toetje nog gehaald hebben is niet bekend...  

Al in een vroeg stadium werd de bodem gelegd voor een duurzame relatie. Eén die al snel van menu veranderde; geen kreeft, gegrilde tarbot en Bordeaux maar pizza, ravioli en afhaalChinees. Benieuwd wat ze zullen eten als het huwelijk echt beklonken wordt volgende week. In elk geval met een toetje. Ik zou zeggen chocolademousse met gebakken peren.

Chocolademousse
150 gram pure chocolade
5 eiwitten
175 slagroom

Klop de slagroom licht stijf. Smelt de chocolade in een pannentje. Sla de eiwitten tot lange pieken en spatel voorzichtig de chocolade er doorheen. Vouw daarna de slagroom losjes door het chocolademengsel. Laat het opstijven in de koelkast. Lekker met zachte verse peren.
Evt wat cacaopoeder en poedersuiker gebruiken voor versiering

Geen opmerkingen: