dinsdag 19 oktober 2010

Everzwijn rukt op

De everzwijnen rukken op. In grotengetalen vernielen ze de achtertuin van meneer Paasman keer op keer. En die heeft daar schoon genoeg van. Is dit aan de rand van de Veluwe bij Putten, een maand geleden hielden deze snode snuiters huis in het centrum van Epe.

Kennelijk is de te weinig lebensraum voor de evers of misschien vervelen ze zich daar op de Veluwe. Nieuwsgierig als ze zijn wandelen ze doodgemoederd over, de door ons, getekende grenzen. Jammer voor ze dat het hele idee om natuurgebieden met elkaar te verbinden via tunnels, bruggen en speciale (snel)wegen wat dit kabinet betreft van de baan is. En dat terwijl er net berekend is dat wilde dieren in Nederland meer oplevert dan ze kosten.

Wij mensen houden van wild en trekken er daarom graag op uit om ze te spotten. Mooi om te zien, maar ook lekker op het bord...

Wildzwijnhaasje met provencaalse kruiden (2pp)
250 gram haasje van een wild zwijn (kan ook met varkenshaas)
15 groene olijven
1 teen knoflook
2 tl verse provencaalse kruiden
houten prikkertjes

Snij de olijven in stukjes. Haal de knoflook door de knoflookpers of snij de knoflook heel fijn . Meng de olijven, knoflook en de provencaalse kruiden doorelkaar. Everhaasje aan weerszijden insnijden. Vullen met mengsel. Haasje met prikkers vastzetten. Bakken de gevulde haasje mooi bruin in een minuut of 8-10. Van binnen mag het nog een beetje rose zijn. Lekker met frietjes of gebakken aardappeltjes met kleine kort gekookte spruitjes of geroerbakte groene asperges.

Geen opmerkingen: