zondag 31 oktober 2010

Eetbare feestjurk

Voor 100.000 dollar kan je je even Lady Gaga wanen. Restaurant 'Homestead Steakhouse' maakt voor dat bedrag een jurk op maat van rund- en varkensvlees. Hou er wel rekening mee dat je op het feest als een Assepoester moet gedragen, want langer dan een uur blijft de jurk niet goed. Terug naar de keuken voor de klok twaalf slaat, maar met voldoende vlees voor de komende maand in de vriezer.

Ik ruil deze jurk met liefde in voor een jurk gemaakt van stoffen van rode ui, aardbeitjes en verse munt. Smakelijker en mooier. Tijdens de Designweek van Eindhoven is ook de Amsterdamse Culinaire Werkplaats van Marjolien Wintjes en Eric Meursing aanwezig. Ze maken eetbare stoffen van groente en fruit. Onder het motto "think global, eat local" komen alle groenten en fruit uit de buurt.

Leuk als onderdeel van een gerecht, maar ook te verwerken in bijvoorbeeld een trouwjurk. Zo' n jurk moet bijzonder zijn, mooi en wordt, als het goed is, maar één keer gedragen. Het ís toch een mooie gedachte dat je de jurk tijdens de huwelijksnacht langzaam uitdoet door hem hapje voor hapje samen op te eten. 
(Wil je toch liever niet iets eetbaars aan, maar wel genieten van de kleuren en structuren van groente en fruit schaf dan bijvoorbeeld een wortelvaas aan van Geke Wouters)

Geen opmerkingen: