zondag 24 oktober 2010

Porscheromantiek

Zie je jezelf al weggrijden in deze prachtige Porsche. Het eerste model dat Amerika probeerde te veroveren. De hemel is strak blauw, de wind speelt met de bladeren. Tijd voor een warme trui, laarzen, leren handschoenen en een strakke zonnebril. Naar het bos sjezen we op volle snelheid door het Gooi. Na een lange wandeling, leggen we een plaid neer in de beschutting van de bolide en eten een welverdiend broodjes vitello tonnato met een glaasje champagne.

Vitello tonnato
500 gram kalfsfricandeau
6 ansjovis
blikje tonijn
mayonaise
kappertjes
olijfolie
citroensap
4 ciabattabroodjes
rucola
paar grote appelkappertjes
witte peper
zout
tijm
witte wijn
knoflook
vleesthermometer

Braad de fricandeau met een beetje olijfolie in een pan. Dit wijkt af van het officiele recept waar je het vlees kookt , maar ik vind dit lekkerder. Verwarm de oven voor op 140 graden. Doe voorzichtig wat peper en zout op het vlees. Leg het vlees in braadslee met wat witte wijn, tijm, wat verse knoflook in de oven. En braadt het mooi rose in een minuut of 30. Als de kerntemperatuur  op de vleesthermometer tussen de 65 en 70 graden aanwijst, is het vlees goed.

Ondertussen maak je de tonijnsaus. Meng de mayonaise (helemaal mooi als je die ook zelf maakt), uitgelekt blikje tonijn, kappertjes, ansjovis en wat citroensap en maak er een mooie egale massa van in de keukenmachine. Proef of het naar je zin is.

Snij het vlees in mooie dunne plakken. Neem de saus, de rucola, de appelkappertjes en het gesneden vlees apart mee en beleg het vlak voor je het op eet samen op een ciabattabroodje. Vergeet niet bijtijds een glaasje champagne in te schenken. En als er dan toch onverwacht een bui valt heb je in elk geval een heerlijk voorgerecht (tip: ook een mooi onderdeel van een buffet)

1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.