dinsdag 7 september 2010

Haags kompas draait dol


Het nieuwe tv-seizoen is begonnen en de prijs voor beste soap kan nu al worden weggeven: De Haagse politiek. Met in de hoofdrol het CDA. Geen scenarioschrijver kan deze ontwikkelingen bij elkaar verzinnen en ieder dag is er weer een nieuw spannende aflevering. De spelers in het spel lijken volledig de weg kwijt te zijn. Hun kompas draait alle kanten op net als de kompassen van kunstenaar Zoro Feigl gemaakt met materiaal vh Zuiderzeemuseum.

Het land wordt niet geregeerd -en daar lijken we opvallend weinig last van te hebben-  maar we krijgen er wel veel spelen voor terug. Overuren voor de verslaggevers en de andere watchers van het Haagse spektakel. Dus veel snelle Haagse happen, want thuis eten schiet er vaak bij in. De slimste zorgen voor een lekkere Indonesische hap want daar staat de Haagse stad bekend om. En terwijl wij een hapje eten moeten Haagse politici verplicht naar Beelden aan Zee waar de installatie van Feigl te zien is. Hopelijk raken ze daarna weer op koers.

Saté Babi
varkenshaas
citroen
ketjap manis
knoflook
kerrie
sambal oeloek
gember
djinten
ketoembar
beetje bruine suiker
satéstokjes

Snij de varkenshaas in mooie gelijke stukjes. Marineer het in alle overige ingredienten behalve de stokjes. Laat het geheel in de koelkast zeker een uur staan. Rijg het vlees aan de stokjes en grill of bbq ze mooi bruin.
Lekker met satésaus, kroepoek, rijst en zure komkommer.

Geen opmerkingen: