maandag 6 september 2010

Wulpse dames en een visje

Corneille kleurde na de Tweede Wereldoorlog de grijze lucht met vrolijke vogels, vele wulpse vrouwen, bloemen en een enkele vis. Het is bekend dat het een enorme vrouwenliefhebber is geweest. Naar eigen zeggen zou hij er honderden hebben bemind.

Of hij ook genoot van lekker eten is onbekend. Hij heeft in elk geval  wel eens een visje met een van deze dames gegeten of in elke geval een forelletje gefileerd bij Erik Nyholm. Erik Nyholm was keramist maar had ook een forellenkwekerij. Hij ontving Corneille, Appel en Constant eind november 1949, die zijn hele huis volkladderde - van wanden deuren en zelfs plafonds-  met hun creatieve creaties. Boven de ingang van het huis schreef Corneille:  'Entrez, ici c'est vivre'.

Forellen a l’Ardenne (hoofdgerecht voor 2pp)
2 forellen
50 gram Ardenner ham
1 sneetjes oud of geroosterd brood (grof bruin is het lekkerst, maar kan ook wit)
0,5 zakje peterselie
1 citroen
2 eetlepels bloem
zout+ peper
75 gram boter

Ham in stukjes snijden. Brood verkruimelen. Peterselie fijn knippen en citroen uitpersen  Borden voorverwarmen. Forellen bestooien met peper en zout en daarna door de bloem wentelen. In een koekenpan boter/margarine verhitten en vis in 8-10 minuten bruin en gaar bakken.

In een steelpannetje 25 gram boter verhitten. Broodkruimels erdoor heen scheppen en 3 minuten meebakken. Ham er doorheen mengen en 1,5 minuut meebakken. Van het vuur halen en de peterselie er doorheen scheppen.

Forellen op de warme borden leggen en vullen het broodkruimmengsel. Leg er citroenschijfjes bij.
Lekker met krieltjes en peultjes.

Geen opmerkingen: