donderdag 2 september 2010

De onrustige nachten van Maxime

Eenzame overdenkingen laat in de nacht:
Balanceren op het randje moet je durven. Rechtop de balans bewaren en met het juiste tempo in één lijn door blijven lopen, recht op het doel af. Toegeven aan de zwaartekracht is geen optie. Het witte gevaar is slechts schijn, denk je. Nodig voor het juiste evenwicht. Het gevaar zit in het toegeven van het verlies. Toegeven dat het verkeerde pad is ingeslagen, is zelf alle macht kwijtraken. Het gevaar zit dichtbij, bij oude mastodonten en gereformeerde gewetens. Het koord zwiept gevaarlijk naar links. Ze vallen.

De honden blaffen, de karavaan trekt verder. Slag gewonnen, maar ook de oorlog? Om met Pyrrhus te spreken 'Nog zo’n overwinning en ik ga er aan ten onder’.

......En na al die eenzame borrels in café Hopper stil je maag met wat restjes uit de koelkast

Kaasomelet
2 eieren
beetje melk
zout
gemalen zwarte peper
geraspte kaas
oud brood
margarine

Rooster het oude brood in de broodrooster. Kluts de eieren met wat melk en peper en zout. Smelt de margarine en als het uitgebruist (mag niet bruin worden) giet je het eierenmengsel in een niet te grote koekenpan. Draai de pan een beetje rond zodat het ei zich goed over de pan verdeeld. Als de onderkant begint op te krullen (binnenste moet nog zacht zijn) leg je de kaas op een helft en klap je de andere helft er overheen. Vuur zacht. Smelt de kaas en klaar. Extra restje over? Pak eerst een overgebleven gesneden tomaat en uitje of sjalotje. Hou het apart en bak dan het ei. Tegelijk met de kaas leg je het tomaten/ui mengsel erbij. Kan midden in de nacht maar eigenlijk op elk moment van de dag als je behoefte hebt aan een lekker warm vullend hapje.

Geen opmerkingen: