zaterdag 25 september 2010

Brandend vlees

Rauw is het terrein in Amsterdam-Noord. Niks loopt recht, mensen met donkere, stoere, beetje haveloze kleding lopen vrolijk rond door de plassen. Donkere wolken verschijnen maar dat deert niemand. Er is een grote roestige ketel waarin al het afval wordt verwerkt en die later op de avond de redding blijkt te zijn van kleumende meisjes.

Het terrein loopt schuin af en bovenaan zie je het IJ liggen en daarachter de stad, Amsterdam. Een mooi vergezicht maar wij gaan daar niet naar toe. We geven ons over aan de woeste klanken van menig dj en zijn in afwachting van het orkest van vuur. Terwijl een robot met een enorme hanekam het ritme opstuwt verlangen we naar een vogel, een feniks die voor onze ogen in de fik gaat.Vele vlammen verwarmen ons, maar de ultieme fik is pas vanavond. Robodock is back!

Honger brengt ons naar de - op het oog niet erg georganiseerde- eetstalletjes. Tientallen eieren sissen tegelijk op een gloedhete plaat, in een enorme wok worden verse groenten klaar gemaakt en er is kaasfondue in een uitgehold broodje. Maar het meest in het oog springt toch een klein kraampje met daarin twee enthousiaste dames die met gasbranders mooie stukjes biefstuk bewerken. De testeron is voelbaar. Rondom dit karretje bevinden zich voornamelijke echte kerels en wat willen die? Vlees en dan het liefst aangereikt door mooie juffrouwen.

Het ziet er spannende uit die lapjes vlees in de gasbrander maar niet meteen heel smakelijk. Toch even proberen. Het vlees is gemarineerd in knoflook, olie, flink wat zout en wat kruiden. En het is heel erg lekker.
Vandaag maar langs de Gamma voor een nieuw keukenapparaat.

Geen opmerkingen: