donderdag 9 september 2010

Zure haring verjaagt kater

Het was laat. Brak word ik wakker na een avond flink stappen met heimelijke blikken, een flinke beat, rond cirkelende rokjes en veel bier. Het is zaterdagmiddag een uur of drie, vier. Nu moet ik nog opschieten ook want de Albert Heijn sluit al om vijf uur en er is niets meer in huis. Voor lenzen is het nog te vroeg, de harde werkelijkheid mag nog wel even onder een wazige deken blijven liggen. Snel schiet ik in een spijkerbroek en loop een beetje daas door de winkel. Mmm waar heb ik zin in. Een goed ontbijt. En daar hoort wit brood met zure haring bij. Nu nog een kop thee en we kunnen de wereld weer aan.

Daar moest ik opeens aan denken toen ik het "Rolmopsen op rood bord" van Gerard Röling tussen de schilderijen van de tentoonstelling A la c’Arte in het Noord Brabants Museum zag staan. Lang geleden dat ik dat gegeten heb. Weliswaar zonder kater ga ik het straks weer eens halen en opeten. Een nieuwe ontmoeting. En dat allemaal door het foodlogevent van de maand september: Eten in de kunst.

1 opmerking:

Mariëlla zei

Leuk verhaal! Ben benieuwd hoe de rolmopsen gaan smaken nu... Laat je in in mailbox even je huisadres achter, dan regel ik tzt de toegangskaarten!