dinsdag 12 januari 2010

Troosteten

Soms is het niet jouw dag. Het liefst was je diep onder de wol gebleven en dan stiekem hopen dat niemand je mist. Maar ja, nu  moet je toch door de zure appel heen. Je wist al lang dat deze dag zou komen. Je hebt deze dag een flinke tijd kunnen uitstellen door eerst te ontkennen en uiteindelijk in te stemmen met een onderzoekscommissie. Je hebt de dag nog proberen te ontlopen door Europa een aanzoek te doen, maar tevergeefs. De commissie  is klaar en nu moet je met de billen bloot.

Je geeft geen leiding zeggen ze; wat een lef. Je bent al jarenlang de belangrijkste man van Nederland en er zijn niet veel die je dat na kunnen zeggen of met je zouden willen ruilen. Je kan zelf wel je conclusies trekken, maar gelukkig heeft iedereen boter op zijn hoofd.

Er zullen veel woorden vallen, maar je blijft gewoon zitten. Zitten waar je zit, daar ben je goed in geworden, na al die jaren. En dan straks naar huis; troost zoeken bij een van je lievelingsgerechten: spaghetti Carbonara. Lekker vet met veel kaas, spek en ....
gebroken eieren.

Geen opmerkingen: