zondag 10 januari 2010

Lunchgeluk in 5 dagen

Een goede lunch schiet er op een gewone werkdag vaak bij in. Achter ons bureau eten we in een paar happen snel wat weg, een oog op de aantekeningen voor de komende vergadering de ander op de binnenkomende mail. Geen tijd, geen tijd. Flauwekul natuurlijk. Een half uur even er tussenuit is veel beter voor de concentratie, dus als verlaat voornemen voor het nieuwe jaar: iedere dag een echte lunchpauze.

Kunstenares Karlijn Souren helpt ons een handje met een handzaam ontworpen boterhamzakje.  Pulp Sandwich is de naam met als extra verrassing een vervolgverhaal in vijf delen geschreven door Renske de Greef, die net furore maakt met haar humoristische roman Je ziet nog eens wat. Voor 9,50 euro ben je in een keer klaar.

Nu nog zorgen dat de lunch ook lekker is, want van die kleffe voorgesmeerde boterhammen wordt je niet gelukkig. Een idee is bijvoorbeeld om een lekker broodje mee te nemen en die te besmeren met een mengsel van hardgekookt ei, ansjovis, creme fraiche, zwarte peper en een beetje mayonaise (neem je mee in een apart doosje) en dan bijvoorbeeld los een paar radijsjes. En anders is er hopelijk een goede bakker in de buurt met een ciabatta met olijven.

Geen opmerkingen: