dinsdag 4 maart 2014

Feest met coquille en champagne

Terug van weg geweest. Zilte Zee is weer helemaal terug. Na een ingewikkelde domeinkwestie waar je de finesses niet van wilt weten, kan het voorjaar, de zomer op dit blog beginnen. Feest! En daar hoort een sprankelend, zeƫig recept bij. Op naar de markt en op de weg naar huis een ijsje bij het net weer geopende Roberto.

Coquilles met champagnesaus
2- 3 grote coquilles per persoon
2 plakje Parmaham
1/2 gesnipperd sjalotje
200 gram gemengde paddestoelen
10 cl champagne/prosecco
5 cl gevogeltefond
10 cl  room,
kervel
bieslook
peper
zeezout
bakpapier

Verwarm de over voor op 180 graden. Leg de ham tussen bakpapier en droog het in een minuut of 15. Als het knapperig is, is het goed. Snij de paddestoelen in plakjes en bak ze in wat olijfolie met het gesnipperde sjalotje. Voeg de champagne  toe aan en laat  het vocht voor de helft reduceren. Vervolgens de gevoltefond en reduceer het weer tot de helft.

Dep de coquilles droog. Bak intussen de coquilles kort aan beide kanten (1,5/2 minuten per kant). De binnenkant moet nog rauw zijn
Neem de champignons uit de saus en verdeel die over vier diepe borden. Leg er twee/drie coquilles op. Voeg aan de overgebleven saus room, kervel en  bieslook toe. Proef en breng het op smaak met peper en zeezout. Giet de saus om de coquilles heen,  Breek de gedroogde ham in stukjes voor bovenop de coquilles.
Schenk de overgebleven champagne in en serveer direct.

Nog niet vrolijk genoeg? Kijk dan naar deze leuke  'happy' filmpjes uit het Midden Oosten 

Geen opmerkingen: