donderdag 20 maart 2014

Russisch ei

Eindelijk hebben de Russen hun eigen Riviera terug. De Krim is bij uitstek de plek waar Russen in hun eigen taal en gewoonten kunnen genieten van zon, zee en kiezelstrand. Een beetje Rus heeft daar recht op en tsaar Poetin regelt dat gewoon tussen de Olympische winterspelen door. Wat een peer.

Hopelijk weet hij nu een grens te trekken want het viert niet zo lekker vakantie als de Krim het achterland wordt van een oorlog. Het zont zo naar als de legervoertuigen het strand bevuilen.

Liever leunen we achterover in het weer iets grotere Rusland en schenken we een klein wodkaatje in en eten we Russische eieren. Oftewel kaviaar en niet dat kleffe slaatje dat we hier kennen. De Tartaren en de niet Russische Oekraïners mogen ondertussen in het zand happen met een smakelijk spiegelei van Jeremy Parnell.

Kaviaar op ei
4 eieren
witbrood
boter met zout
4 tl kaviaar

Kook de eieren halfzacht. Zet ze op met koud water. Nadat het water kookt haal je ze na 3,5 minuut uit het water (3 als je ze zacht wil). Rooster ondertussen wat witbrood zonder korstjes Pel de bovenkant er af en snij het kapje weg. Leg de kaviaar bovenop de gekookte eieren. Serveer het met schuin gesneden toast met zoute boter. Kaviaar vast inslaan wat je weet nooit of het door een economische boycot helemaal onbereikbaar wordt. ...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hopelijk kom je ze dan niet meer tegen elders in toeristische gebieden. Kunnen ze fijn onder elkaar de beest uithangen.

Dorius zei

Leuk blog, jammer dat je politieke opmerkingen vooral het na-papegaaien is van het kapitalistische westen dat koste wat kost de NAVO wil uitbreiden naar het Oosten.
Dat het westen rustig achter overleunt en het IMF mijarden leent om de lokale bevolking in Oost Oekraine uit te moorden laat je dan weer onbenoemd.

Jammer! Want je blog glunderd van de creativiteit en eigen-wijs-heid.