donderdag 6 maart 2014

Vliegende Spaghetti Monster geweerd op universiteit

Het was een grapje maar ze kunnen er in Londen niet om lachen. Ze hebben een poster weggehaald met daarop het beroemde beeld van Michelango 'De schepping van Adam' waarbij God is vervangen door het Vliegende Spaghetti Monster.

Er bestaat een echte kerk rond het Vliegende Spaghetti Monster. Ontstaan in 2005 als god van het pastafarianisme. De gelovigen wijzen het creationisme en intelligent design af. Als dat de waarheid is, is het Vliegende Spaghetti Monster ook waar. Ik heb er vast een Eva bij gecreƫerd.

En dan ga ik me vervolgens tot mijn keukengod wenden en maak met goddelijke inspiratie een heerlijk spaghetti klaar, waar je gelovig van zou worden....

Artisjoktaartje met spaghetti en courgettesalade
4 plakjes bladerdeeg (+ 4  taartvormpjes)
200 gram artisjokken uit blik (niet op azijn)/verse bodems ook goed
3 eieren
3 dl slagroom (2 dl voor de saus)
1 teen knoflook
50 gram cashewnoten
1 dl witte wijn
100 gram gorgonzola
400 gram spaghetti of tagliatelle
4 sjalotten
1 courgette
1 takje rozemarijn
1 citroen
peper en zout
olijfolie

Beleg de taartvormpjes met bladerdeeg. Artisjokken laten uitlekken, droog deppen en in vieren delen. Hak de cashewnoten grof.

Was de courgette en snijd hem in de lengte door midden en dan in dunne plakjes. Snij de sjalotten in dunne ringen en vermen ze met de courgette in een kom. Maak de rozemarijn fijn en meng het met het sap van de citroen, de olie en peper en zout. Giet dit op het courgette-sjalottenmengsel en laat het afgedekt minimaal een half uur op een kamertemperatuur staan.

Verwarm de oven op 240 ˚C. Verdeel de artisjokharten en de gehakte cashewnoten over de taartvormpjes. Klop de eieren los met de slagroom, de knoflook (uitgeknepen) en wat peper en zout. Giet dit slagroommengsel in de taartjes. Zet ze 20 tot 25 minuten in het midden van de oven. Zet ondertussen een pan water op met zout en als het water kook gaat de pasta erin.

Doe de witte wijn en de slagroom in een pannetje en laat de gorgonzola hierin smelten. Blijf goed roeren terwijl de saus indikt.

Serveer het taartje bovenop de tagliatelle en de saus

Geen opmerkingen: