maandag 24 mei 2010

Broodje krokodil of een gefrituurd hippoteentje

Don't feed the animals, but feel free to feed on them in the restaurant. Dat is het motto van de dierentuin in Peking. De dierentuin als één grote menukaart. Zo kijk je toch met hele andere ogen naar de dieren in de dierentuin.....

In de Guardian spreken ze er schande van. Gelijk hebben ze als de dierentuin een soort productiehuis gaat worden voor voedsel. Maar als er dieren 'over' zijn, is het wel zo eerlijk om ze op de menukaart te zetten.

De meeste dierentuinen willen graag bezoekers lokken met jonge dieren. Dan heb je er op het eind wel eens te veel. Mooie gezonde mannetjes van veel rassen zijn bijvoorbeeld vaak niet in trek omdat er vaak maar één leider in de groep is; meerder mannetjes zorgen dan voor problemen. 

Tom Poes verzin een  list. Je kan die dieren voeren aan de vleeseters van de Zoo, maar je kan ze ook klaarmaken voor de bezoekers. Als ze rund, kip of varken eten waarom zou je ze dan niet giraf, krokodil of nijlpaard voorzetten.

Krokodil heb ik wel eens geproefd bij een krokodillenfarm in Afrika. Smaakt een beetje naar kip. Van het vlees van de krokodillennek schijn je hele goede burgers te kunnen maken, weer eens wat anders voor op de bbq.

Geen opmerkingen: