zaterdag 10 april 2010

Zon op je bord met red snapper


Na een flinke rit aan de linker kant van de weg vol met grote gaten, voetgangers en rasta's met mutsen en zonnebrillen in alle kleuren op te kleine fietsjes, lusten we halverwege wel een hapje. Langs de zeerand staan voor een rommelig een rij van een kraampje of tien, verkopers te azen op reizigers met honger. Door de ramen heen persen ze hun armen vol met brood en roepen ze om het hardst: "Koop mijn lekkere waar". We wurmen ons door de mensenmassa heen en lopen naar de kraampjes. Een schaal vol met een grote vis komt voorbij , net als een plastic zak vol rivierkreeftjes.

We vallen voor de charme van de struise jonge ambitieuze Colette - dagelijks bezig met het frituren van visjes in een olie vol met hele peper, droomt ze van een medische carriere. Ze heeft een eigen studiepotje voor haar opleiding als verpleegster. Ze maakt voor ons een broodje met red snapper en ui.

De red snapper is een bijzonder tropische vis die een vlezig structuur heeft. Ook heel geschikt voor de bbq. En zo heb je in een handomdraai je eigen fried fish and bammy.

Red snapper op de bbq
red snapper
citroen
zwarte peper
zout
evt hete pepersaus
touwtje
olie

Steek de bbq aan en wacht tot de kooltjes goed rood gloeien. Maak een paar inkepingen in de vis en smeer daar citroensap met peper en zout en evt wat hete pepersaus in. Bindt de snapper op zodat hij op de bbq niet uit elkaar valt. Rooster de snapper aan beide kanten gaar in een minuut of 7 a 8.

Geen opmerkingen: