vrijdag 9 april 2010

Hollandse spaghetti

De Nederlandse keuken is in een rap tempo veranderd. Aten we in de jaren zeventig nog vooral vlees, groenten en aardappels, tegenwoordig staan gerechten van alle windstreken op de tafel. Gelukkig want het eten is veel leuker en lekkerder op geworden.
 Toch zitten er tussen die oude recepten blijvertjes, zoals de spaghetti die mijn moeder vroeger maakte. Beetje aangepast door de toevoeging van knoflook en olijven.

Jettie's Spaghetti met knoflook en olijven
spaghetti
rundergehakt
2 blikjes tomatenpuree
lepel meel
beetje water
prei
ui
knoflook
champignons
vleestomaat
groene olijven
gehakt
paprikapoeder
peper, zout
ketchup (Heinz)
geraspte kaas (belegen)

Meng door het gehakt zout, peper en knoflook en een beetje paprikapoeder. Bak het rul op. Snij de groenten klein en voeg het het toe aan het vlees op de tomaat na. Laat het even meebakken en voeg dan meel en tomatenpuree toe. Roer het doorelkaar en voeg dan voorzichtig water toe. Snij de olijven in plakjes. Voeg tomaat en olijven toe en laat het op een laag vuurtje pruttelen. Proef en voeg naar smaak meer zout, peper, beetje tomatenketchup of paprikapoeder toe. Kook de spaghetti apart. Serveer het met geraspte kaas en een frisse groene salade. Ook een lekker bijgerecht zijn gevulde eieren met mosterd.

Geen opmerkingen: