woensdag 21 april 2010

Paling moet zwemmen


Net gerookte paling hoort bij een van de lekkerste lekkernijen die er zijn. En dan liefst meer dan één. Maar helaas het mag niet meer. Al een flink tijdje want het gaat niet goed met de paling. Je kan het nog wel krijgen, maar deze mysterieuze vissen die paren in de Sargassozee lijken uit te sterven. We weten nog maar weinig van deze gladde aal ook al hebben we ze gevolgd met zendertjes.

Om het tij te keren zijn er vanmiddag een half miljoen glasaaltjes (jonge paling) uitgezet in het Veerse Meer. Niemand weet of het werkt maar wie weet kunnen we over een tijdje weer smullen van deze jongens. Tot die tijd kunnen we genieten van dit oude filmpje van Achterwerk in de Kast en van andere gerookte vis. Ook lekker.

Gerookte zalmforel
rookoventje
citroen
zalmforel

Smeer, liefst flink van tevoren, de zalm in met citroen. Zorg dat de rookoven goed heet is. Rook de zalmforel 3-4 minuten met alle rookgaten dichte. Dan minder warm en deksel deels open nog 10 minuten nagaren. Lauw serveren. Lekker met een dille,honing mosterdsausje. (met dank aan meesterroker Jasper)

Geen opmerkingen: