dinsdag 23 maart 2010

Knollen voor citroenen

Laat je op deze prille lentedag knollen voor citroenen verkopen, zonder dat je je bekocht voelt. Huppel zonder jas aan naar de groenteboer of de markt. Koop halverwege een Italiaanse citroenijsje om vast in de stemming te komen.
Bij zo'n mooie dag hoort een lichte frisse maaltijd. Laat nou venkel heel goed samen gaan met citroen, kip en risotto. Doe thuis de balkon- of tuindeuren open en luister naar het frivole gekwetter van de vogels. Verleid  zelf, je lief niet met gezang maar met dit gerecht.

Citroenrisotto met venkel (4pp)
1 citroen, biologische
5 el olijfolie
1/2 zakje verse munt
300-500 gr risottorijst
1 grote venkel
1 el milde paprikapoeder
2 tl kaneel
4 kl kipfilets
1 zak veldsla

Citroen schoonboenen, schil grof raspen, en vrucht uitpersen. In slaschaal 1 el citroensap met 3 el olie, munt zout, peper naar smaak tot dressing kloppen. Rijst met rest van citroensap +citroenrasp en wat zout volgens instructie op pak gaarkoken.  Maak de venkel schoon en snij of schaaf er flinterdunne reepjes. Maak dressing met citroensap goede olijflolie en voeg die toe aan de venkel. Laat het zeker 10 minuten staan.
Meng paprikapoeder, kaneel, 2 tl peper en zout en olijfolie doorelkaar en bestrijk het over de kipfilets. Bak die kip op en matig vuur bruin. Aan het eind beetje water aan het bakvet toevoegen. Schep de venkel luchtig door de veldsla.

Geen opmerkingen: