vrijdag 19 maart 2010

Tante Koosje kan koken


Nog kunnen we met elkaar vol verlangen praten over de frieten in ganzenvet. Ooit kwamen we met een groep vrienden min of meer per ongeluk terecht in restaurant Tante Koosje in Loenen aan de Vecht. Een paar maanden later kreeg het restaurant een Michelin ster.

Hoog tijd om dit charmante, knusse restaurant aan de Vecht opnieuw te bezoeken. Het leek wel of ze ook op ons zaten te wachten. Met drie man werden we begroet door het personeel. Al snel kregen we meerdere amuses. Prachtig opgemaakt en een verrassende combinatie van smaken. We kozen voor een kreeftencremesoep met avocado, zeesla en gepocheerde kreeft en een Yellowfin tonijn met artisjok, gemarineerde tomaat en een koekje van Noordzee krab, vooraf. 

Na een voorzichtig blik op de wijnkaart leerden we dat een flesje wijn flink in de papieren kan lopen. Gelukkig was de huiswijn prima van smaak. Ook nu weer waren de borden een plaatje en werden onze smaakpapillen aangenaam verrast. Gevolgd door rog met Canadese kreeftensaus en eend met gezoete knoflook saus en beukenzwammetjes. Zucht....je zou wensen dat er meer restaurants zoveel aandacht aan eten zouden besteden. De rekening bedroeg, samen met totaal vijf glazen wijn en koffie met friandise, 135 euro. Niet gek.

Goed voor je zelfvertrouwen in de keuken is zo'n maaltijd niet. Ik dacht dat ik wel een beetje kon koken, maar nu twijfel ik daar aan.

Geen opmerkingen: