vrijdag 12 februari 2010

Eat Love


Eten is een ervaring stelt eetontwerpster MarijeVogelzang . Het gaat dagelijks je lichaam in en weer uit.  Daarom verdient het alle aandacht en liefde. Al ruim tien jaar is Marije Vogelzang op verrassende wijze bezig met de beleving van voedsel. En met internationaal succes. Gisteren won ze in Parijs een Gourmand Award voor  het design van haar kookboek Eat Love

Zo bedacht ze een speciaal kersdiner. De essentie van een kerstdiner is samen eten, verbonden zijn met elkaar. Terwijl de gasten mooi opgedirkt binnen komen, blijkt het tafelkleed in de lucht te hangen. Als iedereen een plaatsje heeft gevonden, gaat het tafelkleed naar beneden en blijken er gaten in te zitten voor het hoofd en de armen, waarmee iedereen in een keer gelijk is. Bij het voorgerecht krijgt de ene helft van de mensen de ham en de andere de meloen. Door te delen krijgt iedereen een lekker voorgerecht. Alle glazen zijn met linten met elkaar verbonden, waardoor iedereen ook letterlijk aan elkaar vast zit.   

Een ander voorbeeld is een lepel van suiker. En hoe laat je vervolgens letterlijk zien wat suiker doet met je lichaam? Kijk hierboven en je ziet het antwoord. Helaas is dit ontwerp niet te koop.

Op Youtube staan een paar aardige filmpjes van haar werk o.a. een reportage van Arte. Op 16 januari zat ze ook in de uitzending van Spijkers met Koppen (rond half een dus op een kwart vd uitzending)

1 opmerking:

Inge zei

Wat leuk dat ze gewonnen heeft! We gaan nog heel veel van deze eetddame horen denk ik. Je geeft een kernachtige samenvatting van haar werk en dank voor de verwijzing naar de radio. Inge