zaterdag 13 februari 2010

Sven schaatst voor steak

Vol zelfvertrouwen kijk hij de wereld in. De blik van een winnaar. Eindelijk mag hij gaan vlammen, eindelijk gaat het beginnen. Hij is er klaar voor, laat het startschot alsjeblieft af gaan. En dan vijf kilometer lang slag voor slag super geconcentreerd naar de finishlijn. En als dan eindelijk na lang wachten de uitslag komt, de medailles worden verdeelt, dan heb je honger. Reuze honger. En als het aan Sven ligt, verorbert hij een enorme steak. Een echt mannenmaal, een goed stuk vlees voor onze testeronheld. Niet doorbakken, maar mooi rood of rosé.

Een steak voor Sven met paddenstoelensaus
Biefstuk/T-bone/entrecote
gedroogde Funghi Porcini of Melange Forrestier
verse champignons
gehakte peterselie
knoflook
zout + peper
olijfolie
room
Week twee uur lang de gedroogde paddestoelen.Bak zachtjes in de olijfolie de knoflook en de helft van de peterselie.Uitgelekte paddestoelen erbij, kort bakken (laat knoflook niet verbranden!)
Slagroom erbij en een minstens een half uur laten pruttelen zodat de smaak van de paddestoelen helemaal in de saus trekt. Op smaak brengen met zout +peper. Bak de steak naar wens en serveer er gebakken aardappeltjes of puree bij.

Deze saus is ook heel lekker als vegetarische recept met gebakken aubergines of als pastasaus
aubergines in een jasje
aubergine
ei
scheutje melk
bloem
zout
olijfolie

Maak beslag van meel, eieren en wat zout. Snij aubergine in dunne schijven. Haal de schijven door het beslag en bak ze in de olijfolie.

Geen opmerkingen: