vrijdag 5 februari 2010

Whiskey on the rocks

Onder het ijs van Antartica hebben onderzoekers vijf kisten vol whiskey en brandy gevonden diep onder het ijs in een oude verkennershut van ontdekkingsreiziger Ernest Shackleton. Het rook er naar whiskey, maar het ijs was niet gsmolten.

Ook ontdekt is een dieet van ijzeren lady, Margaret Thatcher in haar dagboek uit 1974. Ze wilde flink afvallen en leefde twee weken lang op een dagelijks dieet van 4 eieren, spinazie, biefstuk en whiskey. Of ze werkelijk afgevallen is, vertelt het verhaal niet. De whiskey heeft haar in elk geval niet weten te ontdooien.
Dan de fik er maar in.

Geflambeerde gamba's
gamba's
paprikapoeder
whiskey (goedkope)
knoflook
peterselie
olijfolie
zwarte peper
citroen

Bak de garnalen in de olijfolie met knoflook, peterselie. peper en paprikapoeder. Niet te lang want dan worden de garnalen droog. Doe de afzuigkap uit. Verwarm in bijvoorbeeld een juslepel wat whiskey voor.
Als de whiskey warm is giet je de vloeistof in de pan met garnalen en steek je de drank meteen aan. De vlammen doven al snel. Snij de citroen in parten en knijp ze uit boven de garnalen. Lekker met stoer grof bruin brood, zelfgemaakte kruidenboter en een fris zurige salade met bijvoorbeeld kappertjes en rucola. Super simpel, snel en erg lekker!

Geen opmerkingen: