zondag 27 december 2009

Pasta Santa

Rolschaatsende meisjes met korte hoepelrokjes zwieren rond met kleine hapjes. Een piano verbergt een schat aan verse zalm, oesters en kreeft op ijs. Een grote kroonluchter met gulle krullen geeft met tientallen kaarsen de binnenruimte licht.  Woorden van Deelder en Vinkenoog zweven in de lucht. Er is geen kerstboom te zien, maar een geschoren koe met Amerikaanse ambities, een knallende saxofoon en een bijna verslonden chocolade bruine madonna geven het geheel een kerstachtige sfeer. Toch hebben veel minder mensen dan andere jaren zich dit jaar laten verleiden door de Winterparade.  Jammer voor de organisatie, maar voor ons wordt het feestje er alleen maar bijzonderder door.
Op tweede kerstdag verlangen we naar een simpele, lichte maaltijd met pit. Voor het feestelijke gevoel starten we met een oester en daarna laten we ons verleiden door de Pasta Santa van Amaro.

Pasta Santa (zoals ik denk dat hij gemaakt is) oftewel een variant op Spaghetti all'aglio
spaghetti
witte wijn
knoflook
rode peper
geraspte kaas
groene verse kruiden
krulsla
olijfolie
zout en zwarte peper
2 dl balsamicoazijn
100 gram suiker

Maak stroop van de balsamico door in een pannetje de balsamicoazijn en de suiker te verwarmen en de vloeisof op een laag vuurtje met de helft laten inkoken. Kook de spagetti el dente en giet het kookwater af. Snij de rode peper in dunne ringetjes en de knoflook in dunne plakjes en bak ze in olijfolie. Gooi de spagetti bij de knoflook en rode peper en wok het kort. Blus het af met witte wijn. Doe op het laatste moment de verse kruiden erbij (zoals peterselie). Serveer het met geraspte kaas, de balsamicostroop en bovenop een toefje krulsla.

En dan dansen op de aanstekelijke muziek van Steye! "Shake it, is the credo. Good horizontal funk rocks your booty.”

Geen opmerkingen: