zaterdag 26 december 2009

Liefdesvoedsel

Zakdoeken klaar. Iedere jaar met kerst, nestel  ik me op de bank,  meestal in de lome middag van eerste of tweede kerstdag. .
All you need is love met Robert ten Brink is het het ultieme warme kerstgevoel.  Vaak in verre oorden zijn liefdes opgebloeid voor kortere of langere tijd. Eenmaal in Nederland blijkt Zuid Amerika of Nieuw Zeeland wel erg ver weg voor  fysiek contact. En dan staat de prins of prinses van het verlangen op eens op de stoep..... Zoet,voorspelbaar maar voor één keer per jaar ook heerlijk. Bij zo'n bijzondere ontmoeting hoort een romantisch gerecht. Het gerecht moet de zintuigen strelen en smaken naar meer.

Gebakken asperges met coquilles met kokoscitroenpasta (2 personen)
1 verse stengels citroengras
1 verse rode pepertjes (kan ook hete peper uit de molen)
1 teen knoflook
250 gram groene asperges
half bosje koriander
400 ml kokosmelk
200 ml water
200 gram papperdelo/pasta
olijfolie
6 coquilles
Snij harde onderkant van het citroengras en verwijder de buitenste harde stengeldelen. Hak het zachte binnenste fijn. Halveer de pepertjes, haal de zaadjes er zorgvuldig uit, snij het in ragfijne reepjes.
Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de onderste 4 cm vd asperges af. Leg ze een half uur in koud water, halveer ze in twee helften en evt ook nog een keer overdwars.. Hak de koriander grof,; bewaar een paar takjes voor de garnering.
Schud de kokosmelk voor gebruik grondig. Breng in een grote pan de kokosmelk, het water, het citroengras, de knoflook, een theelepel zout en de gehakte rode peper aan de kook. Voeg de pasta toe en kook het n een minuut of 8 gaar. Giet af en proef of er zout bij moet.Verhit intussen twee eetlepels olijfolie in een pan of wok. Bak de asperges in 6-7 minuten rondom bruin en nog knapperig. Bestrooi ze met zout en houd ze even warm. Bak de coquilles in twee minuten om en om gaar.
Schep de pasta op warme borden en rangschik de asperges en de coquilles. Bestrooi het gerecht met koriander.

Geen opmerkingen: