zaterdag 11 december 2010

Gerookte forel verjaagt grijze dag

Waaide het maar, flink hard zodat ook de laatste blaadjes los laten van de heen en weer zwiepende takken. Of een flinke stortbui met hagelstenen zo groot als knikkers die grote putten slaan in onschuldig blik van stilstaande auto's. Maar nee alles staat stil. Geen zucht wind, geen beweging in de grijze wattige lucht. De zon breekt nergens door, de lampen in huis zijn aan van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Saaaai.

Laten we de gordijnen sluiten, een vrolijk zonnig muziek opzetten en vast een hapje van het een of ander klaar maken om straks met een glaasje sprankelende wijn te nuttigen. We nestelen ons op de bank met een dik boek en hopen dat we morgen de zon weer mogen begroeten.

Gerookte forel met mierikswortel
gerookte forel
creme fraiche
mierikswortel uit een potje
gemalen witte peper
lekker brood geroosterd (evt met wat olijfolie)
paar zwarte olijven

Snij de gerookte forel in stukjes. Doe er wat creme fraiche, mierikswortel en witte peper bij. Prak alles samen met een vork tot een mooie mousse (niet in de keukenmachine dan wordt het te fijn). Proef en voeg evt. nog wat creme fraiche of mierikswortel toe. Beleg de geroosterde broodjes (bijv geroosterd stokbrood of ciabatta) met de forelmousse en decoreer het met schijfjes zwarte olijf.

1 opmerking:

Anoniem zei

My partner and I really enjoyed reading this blog post, I was just itching to know do you trade featured posts? I am always trying to find someone to make trades with and merely thought I would ask.