maandag 27 december 2010

Slow burger

Het eerste opgeschreven recept van een hamburger stamt uit 1889 en  zou staan in Aunt Babette's Cook BookHandig broodje voor onderweg van Europa naar Amerika of voor de harde werkers aan de spoorweg in de VS. Ondertussen wereldwijd verspreid en langs vele snelwegen en treinstations verkrijgbaar.

Eén, twee keer per jaar bezwijk ik voor de verleiding en neem een stevige hap in een voorgeprepareerde hamburger. En elke keer voel ik me bedrogen. Wat een wattige, smaakloze hap! Dat kan veel beter. Het gaat iets minder fast maar dan heb je de perfecte maaltijd voor na de kerst. Lekker met een smoothie of een milkshake. En natuurlijk met ketchup...., want daar kon zelfs Andy Warhol niet zonder.
Hamburger
tartaar
ciabattabroodjes
bacon
rijpe avocado in plakjes
rode ui in ringen
tomaat in plakjes
gele paprika
mayonaise
beetje ketchup
ijsbergsla
zwarte peper
tabasco
worschestersauce
knoflook
(evt een plakje kaas)

Meng door het gehakt de knoflook, peper, zout, worchestersauce, tabasco door elkaar maak er mooie burgers van (eerst een bal en dan plat drukken). Bak het spek uit zodat het mooie krokante stukjes zijn. Grill de broodjes. Bak het gehakt of nog mooier grill ze op de bbq of in een grillpan. Stapel alles ingrediënten tussen de broodjes.

Geen opmerkingen: