donderdag 30 december 2010

Feestelijk soepie voor Oud en Nieuw

Dansend het nieuwe jaar in. Zo hoort elk nieuwjaar te worden begroet. Of het nu in de kroeg, een feest of gewoon thuis  is, swingen op een stampende beat. Laat het vuurwerk knallen, verjaag de boze geesten van het afgelopen jaar.  Het wordt iedere dag weer lichter en het nieuwe jaar wenst begroet te worden in een mooie jurk, met bubbels en vrolijkheid.

Op de laatste dag van het jaar wil je niet meer lang in de keuken staan, maar maak je een buffet waar de hele avond en nacht van gesnoept kan worden. Wel feestelijk en in stijl, daarom een mooie soepje, om mee te beginnen. Zo klaar en erg lekker! En dan snel omkleden want we gaan zo dansen....

Feestsoep
6-8 grote garnalen
foelie
tomatenpuree
bloem
visbouillon
boter (echte)
slagroom
zout+peper

Gamba’s koken in water met zout, peper en foelie. Als het water kook visbouillon toevoegen en 15-20 minuten laten koken. In een aparte pan boter smelten en daar de tomatenpuree in bakken (ontzuren), bloem erbij en roeren tot een glad papje, beetje visbouillon toevoegen en de smaak proeven. Gamba’s uit het water halen en deppen met keukenpapier. Slagroom opkloppen (niet helemaal stijf) en toevoegen aan het pureepapje. Visbouillon en pureepapje samenvoegen. Mooi om bij de soepkommen de gamba’s aan de zijkanten te hangen. Het vlees van de gamba’s die dan nog evt. over zijn door de soep heen doen.

Geen opmerkingen: