woensdag 17 november 2010

Mediterraan dieet werelderfgoed

Het mediterrane dieet is in Nairobi door Unesco aangewezen als werelderfgoed. Veel groenten, vis en olijfolie verwerkt in gerechten uit de Italiaanse, Spaanse, Franse, Griekse en  Marrokaanse keuken, vaak gecombineerd met een glaasje wijn uit een van de omliggende wijngaarden. Vaak een lust voor het oog en de smaakpapillen. Ook nog erg gezond, maar hoe kan het ook anders als je de zon van je bord kan plukken. Sluit de gordijnen op deze grijze dag en geniet van een mediterraan recept.

Gegrilde groenten
venkel
(cherry)tomaatjes
rode ui
paprika
aubergine
balsamico azijn
olijfolie
zwarte peper en zout

Kruis de tomaatjes, snij venkel, aubergine, paprika en venkel in gelijke stukken. Leg ze gelijkmatig in een ovenschaal met wat olijfolie. Grill ze tot ze zacht worden. Draai ze af en toe. Schenk wat balsamico azijn over de groente. Ook lekker met groene asperges en een paar dunne plakjes Parmezaanse kaas en evt wat extra olie. Mooi als voorafje of lunch met bijv. zelfgemaakte focaccia of Turks brood of als bijgerecht bij een gebakken visje. Vergeet er niet een heilzaam glas rode wijn bij te drinken.

1 opmerking:

Anoniem zei

I’ve recently started a blog, the information you provide on this site has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work.