dinsdag 1 april 2014

Bruin in de zon en kip in de oven

Ook de lentekriebels in je buik? Met een ijsje uit de wind tegen een muurtje genieten van de zonnestralen. Plannen voor fietstochtjes, kanoroutes, en plantjes poten En vooral die bleke kop een beetje bij bruinen, terwijl het eten voor zichzelf zorgt.  Gewoon een paar kippenpoten de oven in schuiven. Die wordt vanzelf sappig en bruin,terwijl jij nog een glaasje witte wijn inschenkt op het terras.

Gebraden kippenpoten in witte wijn en citroen 
4 kippenbouten met vel
8 grote aardappels in de lengte gehalveerd
1 bol knoflook, gehalveerd
salie
marjolein
rozemarijn
tijm
250 ml witte wijn
2 citroenen
olijfolie
zout en peper
aluminiumfolie en bakpapier

Rasp 1 citroen en pers het citroensap uit. Snij de andere citroen in dunne plakjes. Schep de kip, de aardappels, knoflook, groene kruiden en witte wijn door elkaar in een grote kom en dek het af. Laat het minimaal een uur marineren, maar hoe langer hoe beter (een nachtje kan best).

Verwarm de oven op 180 graden voor en bekleed een braadslee met bakpapier. Doe de kip met de marinade en de aardappels in de braadslee en bestrooi het met zout en peper. Bedek de kip met aluminiumfolie. Braad het 30 minuten in de oven. Keer de kip halverwege, na 15 minuten.

Verhoog de oventemperatuur naar 200 graden, verwijder het folie en braad de kip nog eens 20 minuten tot de kip goudbruin is.

Geen opmerkingen: