donderdag 10 april 2014

Zwammen in zwembad

Geen mooiere plek denkbaar voor een zwam dan een leeg, verlaten zwembad. Beetje koffieprut op de vloer en het woekert lekker voort. In het oude Rotterdamse Tropicana zijn twee ondernemers druk bezig om er serieuze business van te maken.Vijf kilo eetbare oesterzwammen weten ze er al vandaan te halen, maar daar kan de (koffie)schoorsteen  niet van roken. Dus zoeken ze investeerders zodat ze naar 50 kilo per week kunnen. Nog een paar dagen en dan hoopt RotterZwam minimaal 20.000 euro bij elkaar te hebben. Je kan ze nog steunen.

Oesterzwamsalade
200gr oesterzwammen
boter
80 gram rauwe ham (pata negra)
rucola
pijnboompitten
Parmezaanse kaas, paar schilfers
4 gekookte eitjes (halfhard/half zacht)
oud brood
knoflook
balsamico azijn 
olijfolie (Griekse)
zout
peper
boter
Leg de eitjes in koud water en zodra het kookt zet je de kookwekker op 3,5 minuut. Snij ze in twee helften. Rooster de pijnboompitten. Maak van het oude brood blokjes en bak het met zout, peper, olijfolie en beetje knoflook, knapperig.

Bak de oesterzwammen met wat knoflook, zout en zwarte peper in de boter. Maak een vinaigrette van 1 deel  azijn, 3 delen olijfolie. Snij de rauwe ham in mooie reepjes. Begin met de rucola en maak dan het bord op met de andere ingrediĆ«nten waarbij je eindigt met de dressing over het geheel te druppelen

Geen opmerkingen: