woensdag 30 mei 2012

Frisse aardbeien

De beste aardbeien van het land moeten nog komen. Ze willen net als wij veel zon.  Hoe meer zon hoe vrolijker, hoe meer zon hoe zoeter. Dus dat zit voor dit jaar wel goed met de aardbeien. Caroline heeft daarom een goed voorschotje genomen op al deze natuurlijke lekkernij en het foodblogevent van mei in het teken van de aardbei gezet.

Het mooist is natuurlijk als deze zomerkoninkjes uit je eigen tuin komen. Dan zijn ze ook het lekkerst omdat de zoete smaak zich pas in de laatste dagen goed ontwikkelt. Er zijn heel veel verschillende aardbeien, het liefst probeer ik ze allemaal. Misschien moet ik in de leer bij  de Aardbeienacademie met wel meer dan 20 lessen.

Maar dit jaar wordt dat niets meer dat zelf  kweken, te laat. En het valt ook nog niet altijd mee las ik op Tuin, eten en meer. Veel aandacht en in elk geval veel geduld. Tsja dat hebben we nu even niet. Mooie voornemens voor een nieuw jaar maar we willen nu ook met aardbeien aan de slag. Op naar de zelfpluktuin of de winkel.

Frisse aardbeien
500 gram aardbeien
100 gram suiker
1 citroen
50 ml balsamico-azijn
handvol verse munt
evt wat verse peper

Verdeel de aardbeien in vier delen en strooi de suiker erover. Maak een marinade van citroensap en balsamico-azijn. Laat de aardbeien gedurende 3 uur in de koelkast marineren in de marinade. Dien de aardbeien op met verse muntblaadjes.

2 opmerkingen:

Caroline Brouwer zei

Bedankt voor je inzending. Ik heb het er nog bij gezet. Altijd een lekkere combinatie aardbeien-balsamicoazijn.
groeten, Caroline

Gerda zei

Hé wat ontzettend leuk dat je naar m'n blog verwijst!
Groetjes Gerda