vrijdag 18 mei 2012

Ponyburger

Je gelooft het niet, maar ondanks dat we een staatssecretaris hebben die zich al weer bijna geheel aan zijn ponywei kan wijden, is er steeds minder vraag naar paarden en pony's. Ze worden aan de kant gezet, statussymbool af, te duur in deze tijden van crisis, overbodig. 

De Keuken van het Ongewenste Dier, die zich eerder al op de gans storte en de ganzenkroket ontwikkelde, rook zijn kansen en heeft een flinke partij (goedkoop) paarden- en ponyvlees ingekocht. En daar twee smakelijke burgers van gemaakt. Een traditionele en een met een eitje.

Likkenbarend kijken mensen naar de net gebakken burgers. Maar de meesten schrikken toch terug als ze horen dat  om een little ponyburger gaat. "Dat eet je toch niet?  Dat is toch niet waar. Nee ik hoef geen hapje want ik eet geen jonge dieren..."

En hoe smaakt het?  Het smaakt goed moet ik eerlijk zeggen! Het vlees smaakte naar tartaar maar dan met meer smaak. Zeer mals. En als je de hele burger op eet, heb je meteen een complete maaltijd binnen want ze zijn groot. Nieuwsgierig? Je kan de burgers dit weekend vinden tijdens festival van de Rollende keukens in Amsterdam.

Er kan meer met paard (en kunst). Prachtig verontrustend werk maakte Berlinde de Bruyckere. Nadat ze oude foto's van de de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog zag maakte ze vijf werken met levensgrote opgezette paarden (hierboven zie je er één van).

Geen opmerkingen: