maandag 21 mei 2012

Keukengeheimen

De Servische kunstenaar Marina Abramovic zweefde voorbij op ons bezoek aan Milaan. Als dochter van twee oorlogshelden werd ze achtergelaten bij haar oma. Ze hoopte heilig te worden door al het wijwater van de kerk, die haar grootmoeder bezocht, op te drinken. Helaas viel de werking nogal tegen en werd ze er alleen maar flink ziek van.

Los van dit kerkincident speelde het grootste deel van haar jeugd zich af rondom de keuken van haar grootmoeder. De plek waar geheimen en dromen werden gedeeld.

Een grote keuken waar je kan aanschuiven. Dat gun je iedereen. Intiem mijmeren met alle losse ingredienten voor handen. Het leven samengebald op het aanrecht. Met bijvoorbeeld een lekker stevige visje van de markt.

Frisse Dorade met koriander en lente ui
kleine dorade(schoongemaakt) pp
verse gember
Japanse soja
sambal
citroen
lenteuitjes
bosje koriander
beetje olie

Snij de lenteuitjes in mooie ringetjes en de gember in hele fijne stukjes. Maak inkepingen in de vis. Maak een mengsel van de gember, soja, citroen en koriander, sambal en de uitjes. Vul de inkepingen en de dorade zelf. Bak (of op de bbq, maar zorg dat de vis dan met een paar touwtjes bij elkaar blijft) de dorade in een minuut of 10 gaar (een keer draaien)

Geen opmerkingen: