maandag 28 maart 2011

Spaanse honger door overdaad

Op ijs liggen de mooiste vissen op je te wachten. Sommige kijken je aan met gevaarlijk monden met scherpe tanden. Inktvis in alle soorten en maten, kokkels, messen en tientallen soorten garnalen.

En als je hele boodschappentas al vol is kom je langs kramen vol met rucola, krulsla,  bosui, kleine artisjokken, paddestoelen, aardbeien, sinaasappels, sappige perziken en volle meloenen. Om nog maar niet te spreken over de enorme keus aan hammen en worsten. Een enorme honger  komt op, maar vooral een enorme lust om te koken en te werken met al deze prachtige ingrediĆ«nten.

Al in de dertiende eeuw haalden mensen hier hun levenswaren. Mercat de la Boqueria in Barcelona  heeft een verkoopoppervlakte van 2.583 m² en is de grootste versmarkt van Spanje. Hier wil je iedere dag naartoe! Een waar voedselparadijs!

2 opmerkingen:

stijn zei

Sterker nog: ik ga er morgen naar toe ;-) De musea, de gebouwen van Gaudi, de zee, allemaal leuk. Maar niets leuker dan uren op deze markt rond te lopen. En de smaak van de Barcelonezen te bewonderen. Maar het is niet eens de grootste markt van Barcelona. Dat is Sant Antoni, nog meer naar het westen: http://www.barcelona.com/barcelona_directory/monuments/mercat_de_sant_antoni.
En sinds een aantal jaren is ook Mercat de Santa Caterina weer volledig in bedrijf. Een prachtige mix tussen 19e eeuwse markthallen en moderne architectuur. En als altijd belachelijk veel lekkers:
http://www.mercatsantacaterina.net/

Elisabeth zei

Daar zou ik graag nog eens willen rondstruinen. Jammer dat we dit soort hallen hier niet hebben.

OT: ik ga morgen de foodbloggers-round-up maken. Onderlaatst heb i een mail gestuurd en daarin heb ik gevraagd of jij het event-stokje wil overnemen. Helaas heb ik nog geen antwoord gehad van je. Dus ik vraag het nog een keer. Zou jij het stokje willen overnemen en een mooie opdracht verzinnen voor april?

groetjes en fijn weekend,
Elisabeth