zondag 20 maart 2011

Salamitacktiek

Ik weet niet of de aanvallen op de Libische luchtafweer vallen onder de term salamitactiek. De hoop is natuurlijk wel dat door Khadafi steeds meer onder druk te zetten, hem plakje voor plakje meer macht te ontnemen, hij uiteindelijk besluit het land te verlaten.

Voorlopig is deze woestijnvos dat nog niet van plan, maar je zou het 't Libische volk gunnen. Khadafi zelf moet ondertussen water zien branden. Zijn goede vrienden uit het westen die een paar maanden geleden het nog heel goed met hem kon vinden (toen massaal was besloten dat hij terroristensteuner af was) laten hem zo maar vallen. Zelfs zijn maatje Berlusconi. Het leven van een dictator gaat niet over rozen.
Voor uitgebreide maaltijd is op dit moment weinig tijd, maar de magen moeten toch gevuld worden. Een lekkere snelle pasta met schijfjes salami dan maar.

Pasta met pepersalami
4 tomaten
pasta
2 el olijfolie
1 ui gesnipperd
250 gr champignons
200 gr pepersalami
150 gr magor (mascarpone en gorgonzola)
25 gr rucola

Kook water, dompel de tomaten een minuut onder en haal het velletje ervan af. Verwijder de zaadjes en snijd ze in stukjes.Kook de pasta. Doe ondertussen olie in een koekenpan en fruit de ui en champignons. Voeg de stukjes tomaat toe en laat even pruttelen. Doe de in grove stukken gesneden pepersalami in de pan om even mee te verwarmen. Giet de spaghetti af en meng de saus en rucola erdoor. Verdeel tenslotte de blokjes magor over de pasta. Lekker samen met rucola.

Geen opmerkingen: