vrijdag 4 maart 2011

Schip met geld

Het klinkt als een sprookje maar het schip met geld bestaat echt! Met een waarde van 117 miljoen euro was het gedroomde schip onderweg naar Libië. Je zou er piraat van worden.
Kleine tegenvaller voor de megolomane leider die geld nodig heeft om de nomadische prinsen van de Sahara, de Toearegs, voor hem te laten vechten. Zijn eigen volk is hem zat, maar blind blijft hij geloven in zijn eigen sprookje.

En als hij dan ten onder moet gaan, dan met roodgekleurde straten vol bloed. Pijnlijk duidelijk is dat voor deze revolutie het meerdere eieren kost om een omelet te maken. Hopelijk lukt het de tegenstanders van Kadhafi om uiteindelijk een omelet te bakken.....

Omeletje met zalm,
3 eieren
60 gram gerookte zalm
creme fraiche
zwarte peper
beetje zout
bieslook (geknipt)
scheut melk
margarine

Breek de eieren boven een schaal en maak ze los met een vork en een wat melk, zout en peper. Smelt de margarine in een koekenpan. Laat het eiermengsel in de pan als het vet is uitgebruist. Verdeel het mengsel om de koekenpan. Laat af en toe het mengsel rond gaan. Vuur niet te hoog. Als de randen gaar zijn, maar het midden nog niet helemaal gestold is, leg je op een helft de zalm en de creme fraiche en de bieslook op het ei. Klap de omelet dicht. En  meteen serveren.

Geen opmerkingen: