zondag 11 maart 2012

Fris groen jurkje voor een vroege picknick

Licht! De zon heeft eindelijk een weg gevonden tussen de grauwe wolken. Tijd om de uitnodiging van Jacobien voor het foodblogevent van maart aan te nemen. Picknicken! In het gras met een kleedje omringt met lekker hapjes, koele vlierbloesemlimonade en een eerste flesje rosé.

Eerst duiken we in de klerenkast en banen we ons een weg door dikke truien, sjaals en broeken op weg naar een ultiem licht fris groen jurkje. Misschien toch nog even snel de stad in.

Courgettekoekjes met tahinyoghurtsaus
250 gram courgette, geraspt
4 bosuitjes, gesneden
18 gram verse bladpeterselie gehakt
8 gram munt gehakt
1 ei licht geklopt
50 gram bloem
olijfolie
gemalen zwarte peper en zeezout
1 teen knoflook fijn gesneden
125 gram Griekse yoghurt
2 /3 el tahin
2 el citroensap
zeezout
Gemalen zwarte peper

Doe de geraspte courgette, bosui, kruiden en ei in een kom en roer het door elkaar. Roer de bloem er doorheen en breng het op smaak met peper, zout en wat munt.Verhit wat olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag. Schep per koekje een flinke lepel in de pan en maak de bergjes voorzichtig iets platter. Bak iedere kant een kleine 3 minuten of tot ze goudbruin zijn. Je kan ze niet allemaal tegelijk bakken! Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier.  Maak de tahin/yoghurtsaus door de yoghurt, knoflook, tahin citroensap, beetje olijfolie, zeezout en zwarte peper door elkaar te mengen. Vergeet niet te proeven of het naar je zin is.

Maak er voor deze eerste picknick meteen iets bijzonders van door Vitello tonnato te maken. En natuurlijk een goed broodje zoals een focaccia met olijven .

3 opmerkingen:

Anoniem zei

O wat mooi en heerlijk. Ik kom af en toe es kijken en wordt altijd zo blij van jouw blog! Ik wou dat je hier om de hoek (in Spanje) woonde en voor me kwam koken...
dag! groetjes van Anne

Knutselatelier zei

Prachtig en helemaal met de vorige spreker eens. Een heerlijk, eerlijk fris blog!

Sietske van Weerden zei

Jullie laten me blozen. Dank je wel.