zondag 26 februari 2012

Pannenkoekengraadmeter

Pannenkoeken bakken in Japan is een duur grapje. Ook in Zwitserland en Italië ben je meer kwijt dan je zou denken. Maar wij hebben mazzel; een pannenkoek maken, kost hier nagenoeg niets.

Dit blijkt uit een nieuwe manier van de koopkracht berekenen van the Economist. Ze vergelijken wat je kwijt bent, in verschillende landen, als je aan de slag gaat met 500 gram boter, 1 kilo meel, 2 liter melk en twintig eieren. Zeg maar een pannenkoek of 10-15. Ik zou zeggen 15 want mooi dun krokant gebakken zijn ze het lekkerst. Pan goed heet maken en bakken maar.

Maar een goede pannenkoek heeft wel wat versiering nodig om echt lekker te zijn. Stroop, appel; maar het liefst eet ik ze met spek! Veel is lekker met bacon, maar pannenkoeken zeker. Je zou - als je het niet al lang had opgegeten,-  de bacon er bijna voor in een lijstje doen zoals Victoria Reynolds. Of de pannenkoek met spek ook nog gunstig voor Nederland uitpakt, vertelt het verhaal niet.

Pannenkoeken eten, doen we al heel lang in Nederland. Dat ontdekte ook Lodewijk Napoleon die in 1806 als koning werd benoemd door Bonaparte. Hij hield zo van pannekoeken dat hij een nationale pannenkoekendag instelde (5 juni)

Geen opmerkingen: