zaterdag 4 februari 2012

Gratis kip

Tot voor kort was het voor een kip goed toeven in Gent. Alle vrijbuiters trokken naar deze leuke Belgische studentenstad. Vrij van de esbl-bacterie, geen afgeknipte snavels, hooguit een te hardrijdende bus of auto. Maar het is over met de pret. Ze hebben zoveel eieren gelegd dat ze de hele stad dagelijks trakteren op gekraai en getok en  massaal de tuintjes van de Gentenaren om schoffelen.

De gemeente grijpt in en is dagelijks op kippenjacht. En wie wil kan de gevangen kippen op komen halen. Wel even reserveren en een doos meenemen. Een gelukje voor deze vrijbuiters, het is niet de bedoeling,van de gemeente, dat ze opgegeten worden....

Mosterdsoep met kervel en kip
1 kilo kippenbouten
1 winterwortel plakjes
1 grote ui
4 tenen knoflook
Halve prei in ringen
Kwart bosje kervel gehakt
Sap halve citroen
3 el grove mosterd
1 el zonnebloemolie
Evt wat fijne pasta of vermicelli

Verwarm de over op 240 graden. Snij de ui met schil en al doormidden en zet de helften in het midden van de oven op de bakplaat (zonder olie of vet). Bak de kippenpoten n een soeppan met dikke bodem samen met de knoflook rondom bruin. Voeg wortel en prei toe en vul de pan met water zodat alle bouten onder water staan (1,5-2 liter). Voeg de zwart geworden uienhelften toe.

Breng de bouillon tegen het kookpunt aan. Laat het 45 minuten trekken en haal het witte schuim weg.
Haal met een schuimspaan de kippenpoten en de uienhelften weg. Klop met een garde de mosterd, citroensap en wat zout door de soep. Kook wat vermicelli of dunne pasta mee als je dat lekker vindt.

Pluk de bouten. Schep de soep op de borden. Verdeel het kippenvlees en de gehakte kervel over de soepborden. Lekker fris door de citroen en verrassend door de geblakerde ui.

3 opmerkingen:

paardenrassen zei

haha, wel mooi gemaakt

Vitelia (info@vitelia.nl) zei

Is deze kip te koop? We hebben serieus interesse.

Sietske van Weerden zei

Geen idee om eeerlijk te zijn