dinsdag 5 april 2011

Foodblog event april: Zeefruit

Het kreeftenseizoen is net begonnen. De ijswinkels zijn weer open en afgelopen weekend zijn, een beetje optimistisch misschien, de eerste houtkoolsvuurtjes al ontstoken. Zonnebrillen op, lekker uitwaaien langs het strand en daarna vast een glaasje witte wijn of procecco in een net geopend strandtentje.

Tijd voor frisse lentesalades zoals bedacht tijdens het foodblogevent van maart, georganiseerd door Elisabeth. En voor veel maaltijden met garnalen in alle soorten en maten: kreeft, coquilles, schelpjes, messen, krabben, kaviaar en oesters. Het thema van het foodblogevent van april is dan ook zeefruit.

Stuur je ziltige recepten met zeefruit op door op deze post te reageren voor 30 april. Kijk voor de precieze spelregels op het  speciale Foodblogevent blog. Aan het einde van de maand kun je hier de zeevruchtenoogst terug vinden.

Om vast een voorzetje te geven, een recept met garnalen dat ook in maart had mee kunnen doen.

Salade met grote garnalen
1 sjalotje
2 eetlepels wijn- of sherryazijn
peper en zout
0,5 theelepel mosterd
0,5 eetlepel citroensap
8 eetlepels olijfolie
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 eetlepel fijngehakte bieslook
250 gram grote garnalen
sla
100 gram champignons

Sjalotje fijnsnipperen en in een kommetje een sausje kloppen van azijn, peper, zout, mosterd en olie. Op het laatst de kruiden en de sjalot toevoegen. De garnalen pellen en minstens 30 minuten marineren in deze dressing.

Sla wassen, droog slaan en in stukken scheuren. Champignons schoonmaken, in plakjes snijden en besprenkelen met citroen. Champignons en sla over de borden verdelen. Het sausje met de garnalen nog een keer door kloppen en over de sla scheppen.

olieschilderij is van Mark Adams studio

7 opmerkingen:

Gabriella zei

Het thema past erg goed bij jou! Ik heb er zin in!

Groetjes,
Gabriella

Marsepein zei

hehe, daar is ie dan: eigenlijk erg simpel, maar soms is dat bij dit soort dingen wel het beste:

http://marsepein.blogspot.com/2011/04/clubsandwich-met-garnalen-en-avocado.html

MaaNtje zei

Ok 2e recept dan..was helemaal blij met mijn zeetonijn...
Maar mijn recept van coquilles de st. Jacques zijn ook niet te versmaden!!Vinden ze hier dan!!

Tonia zei

ik wil graag meedoen met een simpel pastagerecht: http://watatenwijvandaag.blogspot.com/2011/04/pasta-met-zeevruchten.html

groeten,
Tonia

Karien zei

Deze (http://kamelenvoer.blogspot.com/2011/04/lust-ik-niet.htm is met vis, voor kindertjes, maar kan ook met garnalen. Ik maakte laatst garnalenballetjes met gedroogde limoen, zal het recept eens opsnorren, die passen wat beter in het thema...

Elisabeth zei

Dat is een mooie uitdaging, schaal en schelpdieren. Ik had nog iets met Vongole gemaakt voordat ik afreisde naar Duitsland. Zal het recept beschrijven.

groetjes,
Elisabeth

Gabriella zei

HOi, hoi,
Mijn bijdrage: http://gabriellaskeuken.blogspot.com/2011/04/pizza-met-pittige-tomatensaus-en.html