zaterdag 30 april 2011

Zeevruchtenoogst van de maand april

We vieren deze Koninginnedag met de oogst van het Foodblogevent van de maand april. Het begint al goed met een heerlijke lunch van  Antoinette van Marsepeinblog met een clubsandwich van wit brood met garnalen, ei en avocado. Altijd een lekker combinatie garnalen met avocado. Daar lusten we nog wel één van, maar we houden ruimte over voor de andere gerechten die zijn opgestuurd.

Fullmaan verrast ons met een mooi coquille-gerecht met koriander, gegarneert met krieltjes en wortel. We schenken ons zelf vast een  mooi glas droge witte wijn in en laten de smakelijke vulling van de Sint  Jacob schelpen  naar binnen glijden. 

Na dit mooie verfijnde hapje, hebben we echt trek gekregen en zijn we klaar voor een  bord met pasta. We hebben keuze zoals een bord pasta met zeevruchten en een scheutje wijn van Tonia van het blog Watetenwijvandaag. Kijk meteen even op haar blog rond voor een knapperig zelfgemaakt broodje, zoals deze rucola- broodjes.

Maar je kan ook gaan voor het bijzonder gewaagde recept van Silkes Kookhoekje die ons trakteert op een recept van tortellinni met scampi met martinisaus en sinaasappel.

Aan de kinderen is ook gedacht. Karien van Kamelenvoer bedacht visballetjes met groenten die ieder kind over de streep trekt."Ik hou niet van vis"! Probeer er eentje! Mokkend wordt de hele schaal met smaak leeg gegeten. Karien heeft nog meer in de aanbieding want ze maakte ons nieuwsgierig met de belofte een recept op te snorren van garnalenballetjes met gedroogde limoen. We houden ons aanbevolen.

En dan hebben we nog een gaatje over voor wat bijna iedereen lust, een goed gemaakte pizza. Gabriella bewijst dat pizza en zeevruchten   heel goed samen gaan. Met op de pizza twee verrassende ingrediënten: prei en voor de liefhebbers Eros Pista  (versgemalen scherpe paprika uit een potje, ik geloof dat het Hongaars is).

Ons buikje is rond en om het af te maken, wandelen we naar de ijssalon voor een oranje bloedsinaasappelijsje van Roberto (veel lekkerder dan het mierzoete Oranjebitter) en we denken vast na over het volgende foodblogevent van de maand mei wat georganiseerd wordt door Antoinette van Marsepein. Het nieuwe thema is zuivel.

3 opmerkingen:

Marsepein zei

Ik zie dat Silke nog op de valreep meedeed met een pasta met scampi: http://silkeskookhoekje.wordpress.com/2011/04/29/deelname-foodblogevent-tortellini-met-scampi-en-martinisaus/

Sietske van Weerden zei

Ja goed dat het zegt. Ik heb het bericht aangepast want het past er heel goed bij!

MaaNtje zei

Heerlijk zo'n veel gangendiner..staan lekkere dingen op voor ons tuinfeestje binnenkort!!