vrijdag 22 april 2011

Kwartels met amandelsaus en ei


Vol verlangen naar haar geliefde, de onbereikbare Pedro, staat Tita kwartels te koken. Al haar liefde en vergeefs smachten vermengen zich met de ingrediënten van de maaltijd. Alle gasten die de smaakvolle kwarteljes op eten, verlangen spontaan naar de liefde en  haar zus stort zich spontaan in de armen van een revolutionair. Dit prachtige verhaal over verlange en eten als magisch bindmiddel is van schrijfster Laura Esquival (Como agua para chocolate/Roze rozen en tortilla's).

Met deze mooie Pasen voor de boeg kan er nog wel wat magisch verlangen bij. Dus op het menu kwartels met naast amandelen natuurlijk ook ei als ingrediënt. En laat dit kunstwerk nu gemaakt zijn door Maggie van der Kwartel.

Kwartels in amandelsaus
4 kwartels,(je kan ook kip nemen)
1 dl droge sherry
blaadje laurier
2 hardgekookte eieren
handje platte peterselie
1/4 gram saffraan
3 tenen knoflook, gehakt
olijfolie
handvol witbrood in stukjes
2 dl kippenfond
15 blanke amandelen

Bak de amandelen en de knoflook in olie tot knoflook begint te kleuren, voeg brood toe en bak even mee. Haal uit de pan en en doe in blender. Voeg fond, saffraan en peterselie toe en draai tot het glad is.

Bak in dezelfde pan de kwartels aan in nieuwe olie. Voeg sherry en saus uit de blender toe, plus laurier en zout. Dek af en laat op laag vuur 20 minuten garen. Wrijf de eierdooiers fijn en roer ze vooor het serveren door de saus. De eiwitten kan je gebruiken om te garneren.

met dank aan Paul

1 opmerking:

Paul zei

Gisteren nog gegeten..