dinsdag 25 januari 2011

Het geheim van Simonis

In Utrecht denken we bij Simonis aan de vriendelijke oudkardinaal op de Maliebaan die niets weet van doofpotten met jongetjes en grijpgrage geile priesters. In Scheveningen denken ze bij Simonis aan heel iets anders. Bij Simonis denken ze, weliswaar ook katholiek, aan vis.

Simonis in de haven van Scheveningen is een publiek geheim van Hagenezen en visliefhebbers. In één van de onaantrekkelijke zijstraten van de haven zit achteraan het pand van Simonis. Het bestaat uit twee delen, een zeer goedgesorteerde viswinkel en een enorme hal waar massaal vis wordt geconsumeerd.

Luidkeels wordt er om de paar minuten nummers afgeroepen. Aan de ene tafel staat een vrouw in een mooi, net  pakje terwijl tegenover haar een man staat met zijn jas aan. Achterin schuifelt de oma aller mafia binnen met een enorme witte kuif en een zwarte, coole zonnebril en een Schevenings bekkie. Kibbeling, oesters, gebakken tonijn, inktvisringen en lekkerbekkies worden in grote hoeveelheden en met smaak verorberd samen met een prima flesje wijn voor 12 euro. Supervers! En van ieder portie kan een weeshuis mee eten. Of er genoeg vis in de zee rond zwemt. Het enige jammer is dat de sausjes veel te zoet zijn.

1 opmerking:

Inge zei

Ik rij nu naar Scheveningen, hier krijg ik enorme honger van!