maandag 3 januari 2011

Uitgeborreld?!

De kruitdampen zijn opgetrokken. De sneeuw is gesmolten, de lucht is weer blauw het nieuwe jaar kan fris met een zonnetje van start. Geen feestjes, lome vrije dagen, familieverplichingen, top 2000 gezemel, oliebollen en kerstkransen meer. Nee, lekker aan de slag. Even vaart maken, iedereen is weer aanwezig.
O ja nog even één dingetje, één verplichting... de nieuwjaarsborrel.

Dé borrel van het nieuwe jaar was traditioneel van de gemeente Amsterdam. Tout belangrijk Nederland liep daar rond. De nieuwe burgemeester heeft er in een keer een streep doorgezet. Onder het mom van een flinke bezuiniging (1,5 tot 2 ton) ontloopt hij honderde kleffe handjes en natte kussen. Andere gemeenten zijn nog niet zover, maar beknibbelen op de hapjes en het aantal drankjes.

Maar de trend is gezet, in 2011 is netwerken uit. Dus als je nog een borrel hebt staan, ga dan vooral, - net als deze dames van  kunstenares Gerdine Duijsens- , want wie weet is het wel voor het laatst.

Wapen je voor de volgende ochtend en haal bacon en spek in huis, zodat je de volgende dag kan starten met een sterke kop koffie en eieren met spek.  En dan.... kan het nieuwe jaar eindelijk echt beginnen.

Geen opmerkingen: