donderdag 13 januari 2011

Garnaal in een jasje van spek

Een pasje van de Makro of Sligro doet vreemde dingen met de mens. Meters stellages met wijnen, koffiepoeder en koekjes gapen je aan als je eenmaal binnen bent. Nog niet heel spannend, al begint bij de wijn de kar zich vast te vullen met een doos of twee. Maar dan kom je zomaar langs straten vol met lamskoteletten, biefstukken, vis, pijlstaartinktvis en gamba's in alle soorten en maten.

Een enorme koopwoede ontwaakt en voor je het weet ligt die grote kar helemaal vol. Voor weken is de diepvries in een keer gevuld. En dan heb je zomaar wat garnalen over die nodig op moeten.

Nu de echte kou even uit de lucht is, denken we al aan het voorjaar. Wat graag zouden we weer willen zitten op het mooiste terras in de wijde omgeving van Utrecht, Slangevegt; waar je na een boottochtje over de Vecht even aanlegt om je neer te vlijen op de zachte loungekussens aan het water. Helaas duurt dat nog wel even, maar we kunnen al wel vast in de stemming komen met de overgebleven garnalen. Zomers op het terras, nu vast bij de verwarming, grote garnalen met een jasje van spek.

Borrelhapje/amuse  garnalen met spek
per persoon 1 of  2 grote garnalen
ontbijtspek

Pel de garnalen, maar laat de kop er aan zitten. Snij met een mesje de rug open en haal het zwarte darmkanaal (een zwart streepje) weg. Omwikkel de garnalen met spek en bak ze een, twee minuten bruin (halverwege omdraaien). Serveer er een beetje chutney bij of een sausje van mayonaise met mango of kerrie en gember.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Nu nog een pasje scoren van de Hanos en dan word je helemaal gek. Daar liggen spullen voor de ware kookfreak, heel bizar en kwalitatief.
Misschien wat duurder, maar wel klasse handel.

garnaalhataaar zei

JA IK KEN EEN GARNALISCH MENS KUNNEN WE HAAR OOK BAKKEN ZE HEEFT AL EEN SPEKLAAGJE DUS DAT HOEVEN WE NIT MEER TE KOPEN KUNNEN WE DIE DONEREN AAN JAPAN HET JAPAN OOK WEER ETEN MVG EEN GARNALENMAKER