maandag 28 juni 2010

Cool down

Te warm om te werken, te warm om in de zon te zitten, te warm om te slapen. De ventilator staat op vol. De krekels zoemen steeds harder. Niet teveel bewegen, beetje bladeren, lezen in een lekker boek. Blote benen , kleren uit op een luchtig lapje stof na. Teugje koele wijn of een ijsje!

Een paar jaar geleden begon Roberto bij ons op de hoek een heuse Italiaanse ijssalon. Gewaagd, midden in een woonwijk. Ik was verheugd, maar vreesde dat het na een jaar weer afgelopen zou zijn. Niets is minder waar van verre weten mensen de kleine, vrolijke ijswinkel te vinden. Op een warme dag staan er rijen op de stoep geduldig te wachten op een of meerdere smaken van de ijsmeester.

Op een dag was ik een beetje somber en liep ik langs Roberto. Om me zelf te troosten mocht ik wel een ijsje. En opeens wist ik het. Dit is waar ik mijn hele leven naar op zoek ben geweest. Ik heb mijn bestemming gevonden. Ik wil Italiaanse ijsjesverkoper worden!

Geen opmerkingen: